منتظران فرهیخته

قال رسول الله (ص): بهترین کار امت من انتظار فرج است.

منتظران فرهیخته

قال رسول الله (ص): بهترین کار امت من انتظار فرج است.

منتظران فرهیخته

این وبلاگ،ان شاء الله اطلاعات تمامی منتظران حضرت مهدی موعود(عج) را به کمک شما دوستان عزیز در مورد چگونگی انتظار فرج و استوار ماندن ایمان در دوره ما ارائه می دهد.
اللهم عجل لولیک الفرج:
الهی آمین

فریب تعیین کنندگان وقت ظهور را نخوریم!

پنجشنبه, ۱۲ دی ۱۳۹۲، ۰۳:۰۲ ب.ظ

یکی از خرافه‌هایی که توسط عوامل استعمار ساخته و پرداخته شد و سپس در سطحی وسیع منتشر گردید، تعیین وقت و زمان برای ظهور موعود است، در حالیکه تعیین وقت ظهور توسط امامان معصوم (علیهم السلام) به شدت تکذیب شده و براساس آنچه به طور مکرر از ائمه دین (علیهم السلام) رسیده است، هیچ کس از زمان ظهور جز خداوند متعال آگاه نیست.

یکی از مشکلات مکرر در طول زمان و به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، نفوذ خرافات و موهومات در پیکره دین و در مفاهیم و ارزش‌های اسلامی به منظور مقابله با نقش آفرینی تعالیم و قوانین الهی در عرصه حیات اجتماعی و سیاسی می‌باشد.

با بررسی پرونده قطور خرافات راه یافته در اسلام در می‌یابیم که این خرافه‌ها از قدرت‌های سیطره جوی استعماری ریشه می‌گیرد و جریان‌های فکری و سیاسی وابسته به استعمار در جوامع و کشورهای اسلامی، همواره در پوشش دین و با آراستن ظاهر اسلامی وارد می‌شوند و به هویت دینی و وحدت اجتماعی و قدرت سیاسی مسلمانان ضربه می‌زنند و جمعی از مردم مسلمان تحت تاثیر این جریان‌های مخرب و به ظاهر حامی دین، قرار می‌گیرند و سیاهی لشکر‌ استعمار خارجی و وابستگان داخلی می‌شوند.

یکی از این خرافه‌ها که توسط عوامل استعمار ساخته و پرداخته شد و سپس در سطحی وسیع منتشر گردید، تعیین وقت و زمان برای ظهور موعود است، در حالیکه تعیین وقت ظهور توسط امامان معصوم (علیهم السلام) به شدت تکذیب شده و براساس آنچه به طور مکرر از ائمه دین (علیهم السلام) رسیده است، هیچ کس از زمان ظهور جز خداوند متعال آگاه نیست.

در کتاب جلیل القدر مکیال المکارم آمده است که:

حکمت الهی به علت اموری که بر ما پوشیده است، بر این قرار گرفته که وقت ظهور صاحب الامر را پیش از فرارسیدن آن از بندگانش مخفی بدارد، زیرا که علم به آن از اسرار اللَّه است که از خلق خود مستور داشته است.

در دعایی که از حضرت‏ مهدی علیه السلام به دست شیخ ‏عَمْری‏ قدّس سرّه روایت رسیده چنین آمده است: «[خدایا] و تو عالِمی بدون تعلیم به آن وقتی که صالح امر [حکومت] ولّی توست، در این‏که به او فرمان دهی امر خود را اظهار نماید و پرده [غیبتش] را کنار زند، پس مرا بر [انتظار] آن صبر ده تا دوست ندارم آنچه به تأخیر انداخته ‏ای جلو بیفتد و آنچه را تعجیل بخواهی من به تأخیرش مایل نباشم، و هر چه تو در پرده قرار داده‏ ای افشایش را نطلبم، و در آنچه نهان ساخته ‏ای کاوش ننمایم، و در تدبیر امور جهان با تو [که همه مصالح را می‏ دانی] به نزاع نپردازیم…»

در غیبت نعمانی به سند خود از محمد بن مسلم آورده که گفت: امام صادق ‏علیه السلام فرمود: ای محمد! هر کس تعیین وقتی را از ما به تو خبر دهد بدون تردید او را تکذیب کن، زیرا که البتّه ما برای هیچ کس وقتی را تعیین نمی ‏کنیم

**در جایی دیگر می خوانیم که مفضَّل خدمت امام صادق رسیده و می گوید: ای سرور من، وقتی برای آن ظهور مهدی تعیین نمی ‏کنید؟ حضرت فرمودند: ای مفضّل! برای آن وقتی مگذار که هر کس برای ظهور مهدی ما وقتی تعیین نماید خود را در علم خداوند شریک دانسته و [به ناحق] مدّعی شده که خداوند تعالی او را از اسرار خویش آگاه ساخته است.

** در غیبت نعمانی به سند خود از محمد بن مسلم آورده که گفت: امام صادق ‏علیه السلام فرمود: ای محمد! هر کس تعیین وقتی را از ما به تو خبر دهد بدون تردید او را تکذیب کن، زیرا که البتّه ما برای هیچ کس وقتی را تعیین نمی ‏کنیم. (غیبت نعمانی ص 155,)

**از ابوبصیر از حضرت امام صادق ‏علیه السلام آمده که گفت: به آن حضرت عرضه داشتم: فدایت گردم، خروج قائم ‏علیه السلام کی خواهد بود؟ حضرت فرمودند: ای ابومحمد! ما خاندانی هستیم که وقت نمی‏ گذاریم، و به تحقیق که حضرت محمد صلی الله علیه و آله فرمودند: وقت گذاران دروغ گویند.

و نیز از فضیل بن یسار است که گفت: به امام باقر علیه السلام عرض کردم: آیا برای این امر وقتی هست؟ حضرت فرمودند: وقت گذاران دروغ می ‏گویند. (غیبت نعمانی ص158,)

از روایاتی در این باب آوردیم معلوم شد که از وظایف مهم شیعیان ترک وقت گذاری و تکذیب تعیین کنندگان وقت ظهور حضرت حجّت‏ علیه السلام است هر کس که باشد.( مکیال المکارم، ص 542 تا 544 )

چرا نباید از وقت ظهور خبر دهیم؟

1 - در هیچ روایتی به وقت دقیق و حتی غیر دقیق ظهور اشاره نشده است.

2 - از آن جهت که زمان ظهور ممکن است به جهت شرایطی تغییر پیدا کند باید از این کار پرهیز کرد. (اگر چه انسان ممکن است از راه‌های غیر عادی به یک پرده از قضایا علم حاصل نماید.)

3 - گاهی با برخی از خبرها نسبت به ظهور که در خارج هم تحقق نیافته است مردم به اصل ظهور بدبین می‌شوند و اصل واقعه از دید آنان بی اعتبار می‌گردد.

4 - برخی از روایات، از معین کردن وقت ظهور نهی نموده‌اند. (کتاب غیبت کبری، ص30)

با بررسی پرونده قطور خرافات راه یافته در اسلام در می‌یابیم که این خرافه‌ها از قدرت‌های سیطره جوی استعماری ریشه می‌گیرد و جریان‌های فکری و سیاسی وابسته به استعمار در جوامع و کشورهای اسلامی، همواره در پوشش دین و با آراستن ظاهر اسلامی وارد می‌شوند و به هویت دینی و وحدت اجتماعی و قدرت سیاسی مسلمانان ضربه می‌زنند و جمعی از مردم مسلمان تحت تاثیر این جریان‌های مخرب و به ظاهر حامی دین، قرار می‌گیرند و سیاهی لشکر‌ استعمار خارجی و وابستگان داخلی می‌شوند

اما در کتاب ارزشمند مکیال المکارم برای عدم تعیین وقت ظهور دلایل دیگری نیز آمده که بدین شرح  است:

1- اینکه بندگان نمی توانند آن را تحمل نمایند و بر کتمانش صبر کنند به این ترتیب که عده ای به دلیل ضعف ایمان از تحمل اسرار ناتوان هستند و هر گاه اسرار برایشان فاش شود شکها و شبهه ها در دلشان راه می یابد و عده ای دیگر که ایمان قوی  و یقین دارند توان صبر کردن بر زمان طولانی غیبت را ندارند و با تعیین وقت ظهور چنانچه بسیار دور باشد، سختی بر ایشان عارض می گردد.

2- دیگر اینکه حکمت الهی بر این است که مۆمنین در همه زمانها منتظر ظهور مولایمان صاحب الزمان علیه السلام باشند و با تعیین وقت ظهور، پیش از رسیدن وقتش از آن مأیوس شده و این مصالح متعددی را از بین می برد.

3- حکمت دیگر بررسی و امتحان مردم می باشد تا شتابزدگان از دیگران جدا شوند و با تعیین وقت ظهور امتحان نسبت به بسیاری از افراد که ادعای ایمان می کنند ناتمام می ماند.

4- مخفی داشتن وقت ظهور تفضل و عنایت به مۆمنانی است که در عصر غیبت زندگی می کنند زیرا وقت ظهور فرج از امور بدائیه است که ممکن است به سبب بعضی مصالح و یا تحقق و عدم تحقق برخی شرایط که بر مردم  پوشیده است زودتر یا دیرتر اتفاق افتد و در صورت تأخیر از وقت تعیین شده بسیاری از مردم به تردید می افتادند. (مکیال المکارم، ص 547 تا 549)

خلاصه سخن اینکه: مردم معتقد باید به هوش باشند تا فریب وابستگان به استعمار را نخورند و با باورهای ناآگاهانه ابزار تأمین اهداف آنان را فراهم نسازند.

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی